U eri pametnih telefona motivacija za trening je svuda oko nas!

Google Play i App store danas vam nude bezbroj aplikacija kojima možete pratiti pređene kilometre, brojati izgubljene kalorije tokom treninga, ali i aplikacije koje pored tih osnovnih parametara prate i niz drugih parametara koji čine vaš zdravi životni stil potpunijim.
U nastavku ću predstaviti tri aplikacije koje ja smatram veoma korisnim i zanimljivim, a veoma rado bih čula i vaše mišljenje o njima ili o aplikacijama koje vi koristite. 🙂

ARGUS

 

ARGUS

 

To je moja omiljena aplikacija! Najprije, dopada mi se njen vizualni izgled, jer je veoma lijepo izdizajnirana i razlikuje se od drugih aplikacija slične namjene. Pored standardnih parametara, kao što su pređeni kilometri i brzina, ova aplikacija mi omogućava da bilježim i koliko sam vode popila u toku dana, koju vrstu hrane sam jela, koliko sam koraka prešla, kakav je moj heart rate, ali i moj ciklus spavanja. Sve u svemu, toplo je preporučujem svim mojim klijentima kao i svima koji prate ovu stranicu!

Running (NIKE)

NIKE

Za one koji vole jednostavan dizajn i koji su fokusirani samo na trening i praćenje osnovnih parametara tokom treninga,  a koji su možda i fanovi NIKE branda, preporučila bih ovu jednostavnu i praktičnu aplikaciju. Pored praćenja osnovnih parametara za svaku utrku/trening, ova aplikacija ima mogućnost sumiranja svih kilometara koje ste do sada prešli, ima dobar sistem motivacije, jer vas obavještava o vašim najvećim postignućima, a ima i mogućnost planiranja treninga sa trenerima, što je posebno korisno ako se pripremate za maraton ili polumaraton, jer aplikacija nudi baš tu vrstu pripremnih treninga.

WITHINGS

WITHINGS

Za one koji još uvijek nisu krenuli sa obiljnijim treninzima, ali žele da prate svoje dnevno kretanje, tu je odlična aplikacija Withings! Withings aplikacija kreće od naučno dokazane pretpostavke da bi svako trebao dnevno napraviti najmanje 10.000 koraka, da bi bio zdrav i u formi, pa je ova aplikacija sebi uzela u zadatak da prati i broji vaše korake. Pored koraka, aplikacija prati i izgubljene kalorije kao i brzinu kretanja, a imate mogućnost dodati i vaše prijatelje i takmičiti se s njima.
Da li i vi koristite neku od ovih aplikacija, kakva su vaša iskustva? Ili, pak, imate neku drugu aplikaciju za preporučiti? Pišite mi u komentarima, i obavezno stavljajte screenshotove aplikacija sa vašim dosadašnjim rezultatima! 🙂 🙂
Advertisements