Zdrave slastice su stvarnost!

Tako sam sretna kada otkrijem nešto super, a da je i zdravo!

Često me ljudi koji prate moju Minja Huseinovic Facebook stranicu pitaju za preporuku kada je u pitanju unos čokolade i drugih slastica, jer unos prerađenih industrijskih slastica, upravo zbog količine šećera predstavlja jednu od najvećih prepreka ka ostvarivanju željenih rezultata za sve one koji treniraju i teže ka zdravom životnom stilu. Nedavno sam naišla na sjajnu Facebook stranicu Prirodno a slatko na kojoj jedna mlada mama koja voli za svoga sina praviti zdrave slastice, promovira svoje slatke i divne proizvode na bazi hurmi i različitih vrsta voća.  Željela bih svima preporučiti da ih probate i podržite ovu super ideju, jer je ovo odlična zamjena za sve štetne slatkiše dostupne u supermarketima, a svoj paketić možete naručiti putem inboxa njene Facebook stranice.

Prirodno a slatko

Već vam je sigurno poznato da hurme imaju jako puno korisnih sastojaka, da su veoma zdrave, tačnije, da se smatraju jednim od najzdravijih vrsta voća. Hurme sadrže prorodne šećere, koriste se pri prevenciji različitih bolesti, i odlične su za regulisanje probave. A zamislite kad jedno tako zdravo voće koje nije tipično za naše podneblje, kombinirate sa voćem koje se može uzgojiti u loklanim uvijetima? Dobijete jedan sjajan slatkiš neobičnog oblika, 100% prirodan proizvod, bez rafiniranih šećera ili aditiva, koji bih rado preporučila djeci i odraslima, sportistima i svima onima koji žele živjeti zdravim načinom života.

Prirodno a slatko

Ja sam do sad isprobala šumsku jagodu, jabuku i cimet i tropsko voće, i mogu reći da sam oduševljena, jer jako volim slatko, a sada sam mogla sve da pojedem bez imalo grižnje savjesti.

Zaista se nadam da će se vijest o ovim slasticama proširiti i da ćete se i vi odvažiti probati nešto novo, slatko, fino, a domaće, iz kućne radinosti jedne super poduzetne i vrijedne mame!

Ostajte mi zdravo! 🙂

Minja

 

Advertisements