Sport na ovogodišnjem SFF-u <3

U petak je u Sarajevu otvoren najvažniji događaj u cijeloj godini- Sarajevo Film Festival. Ja sam malo prelistala program, neke sam filmove već i pogledala, ali me zanimalo da li u ovogodišnjem programu ima filmova o sportistima ili sportu uopšte. Našla sam tri zanimljiva filma koji nam, sudeći prema sinopsisu, govore da je sport uvijek puno više od pukog takmičenja i pobjeđivanja. Hajde da vidimo šta sam to pronašla u ovogodišnjem programu!

baglar

Baglar

Utorak, 16.08.2016. Multiplex Cinema City od 20:30h, dokumentarni film.

Nižerangirani košarkaški tim iz radničkog grada Diyarbakira u jugoistočnoj Turskoj proširuje svoju misiju sa dobijanja utakmica na prevazilaženje predrasuda, siromaštva i političkih sukoba proizašlih iz decenijskog sukoba između turskih vlasti i kurdskih pobunjenika, koji se bore za lokalnu autonomiju i kulturološka prava.

Nika

Nika

Četvratk 18.08.2016. Multiplex Cinema City u 19:00h, igrani film

Glavna junakinja Nika je šesnaestogodišnja zaljubljenica u karting. Ovaj sport je zavoljela zbog svoga tate koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći. O Niki se sada brine njena mama Mojca s kojom je Nika u zavadi jer joj zabranjuje da trenira karting. Mojca se plaši da će nakon smrti muža izgubiti i jedinu kćerku, ali njena zabrana izaziva efekat suprotan od onoga koji je željela.

Mladi hrvači

Mladi hrvači

Petak, 19.08.2016. Multiplex Cinema City u 20:30h, dokumentarni film

Dvadeset i šest dječaka koji žive, treniraju, uče i pate na sportskoj akademiji u turskoj provinciji Amasya, spremni su izdržati mnogo toga kako bi zadovoljili svoju sportsku strast i ostvarili snove o hrvačkoj karijeri. Kroz njihove napore prati ih kamera koja nam donosi detalje njihovog zajedničkog života i borbe.

Nadam se da ćete pored vremena koje odvajate za trening ovih dana, pronaći vremena i da pogledati neki od filmova koji sam vam preporučila. Ipak, ako se ne odlučite za neki od ova tri filma, preporučujem vam da pogledate program ovogodišnjeg SFF-a i pronađete nešto za sebe, ali i da uživati u ovoj sjajnoj atmosferi koja vlada u našem gradu još nekoliko dana!

Uživajte! ❤ ❤

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s